Pagini

Etichete

miercuri, 15 septembrie 2010

PARK(ing) Day: Ziua ecologizarii urbane - 17 sep 2010

Park(ing) Day este un eveniment ecologic desfasurat la nivel mondial, care atrage atentia asupra lipsei spatiului verde din marile aglomeratii urbane. In Capitala, pe 17 septembrie este ziua in care cetatenii se vor bucura de spatiul verde in... locurile de parcare din zona centrala.
Park(ing) Day este un eveniment anual, mondial, desfăşurat simultan în 140 de oraşe din 21 de state şi şase continente, în anul 2009, potrivit parkingday.org, promotorii evenimentului.
Preţ de o zi, parcările sunt transformate în spaţii verzi, unde fiecare cetăţean este invitat să petreacă o zi la iarbă verde.
Fie că citesc, se joacă împreună cu cei mici, îşi repară bicicletele sau petrec câteva clipe împreună cu prietenii, fiecare bucureştean este invitat să schimbe la faţă parcarea în spaţiul verde  de care are nevoie.
În trei mari parcări din Capitală, nouă locuri de parcare vor fi acoperite cu gazon viu. Vor fi create astfel oaze de iarbă verde pentru toţi cei care vor să iasă la un picnic în centrul Capitalei.
ONG-urile de profil vor avea câte un spaţiu dedicat activităţii lor în fiecare dintre parcările rezervate evenimentului. Ziua Park(ing) Day începe la orele 10:00 şi se incheie la 18:00
Şi tu poţi participa la ecologizarea urbană. Mai multe spaţii verzi, mai puţine betoane în aglomeraţiile urbane. 
Ziua marii transformări. De ce să facem  locuri de parcare pe spaţiile verzi şi nu spaţii verzi pe locurile de parcare? Park(ing) Day este ziua în care tragem cu toţii un semnal de alarmă ca parcurile să fiestrate. 
locuri de parcare acolo unde era loc de picnic odată, fă asfalt încins acolo unde copiii noştri se jucau odată la iarbă verde. Pentru că avem nevoie ca spaţiile verzi să ale cetăţenilor, Park(ing) Day este ziua manifest pentru natură, sătate şi mai puţină poluare în oraşele mari din toată lumea.
 Marea ecologizare urbană a început. 

Sursa: RFI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu