Pagini

Etichete

joi, 20 decembrie 2012

A.M.R. 11 zile

Au mai ramas 11 zile nu pana la sfarsitul lumii ci pana puteti directiona 20% din impozitul pe profit de plata pe 2012 dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri catre o asociatie non-profit (ONG). Bine, puteti directiona orice suma dar Codul Fiscal va permite sa deduceti din impozitul pe profit in limitele mentionate mai sus.

Ne adresam aici companiilor din Romania care au reusit sa obtina in anul de gratie greu 2012 profit. Pot sponsoriza o ONG cu orice suma insa Codul Fiscal prevede ca se deduce doar 20% din impozitul pe profit de plata aferent anului 2012 dar nu mai mult din 3 la mie din cifra de afaceri. Va exemplificam:

O companie obtine 1000000 lei cifra de afaceri. 3 la mie din cifra de afaceri este 3000 lei. Compania are bunavointa (de fapt managerul companiei) sa sponsorizeze asociatia Dora d'Istria cu 5000 lei. Compania obtine un profit de 100000 lei la care are de plata un impozit de 16000 lei (16%). 20% din impozit este 3200 lei. Tinand cont ca 3 la mie din cifra de afaceri este 3000 lei atunci se deduce din impozit doar aceasta suma. Impozitul pe profit de plata va fi 13000 lei, adica din 16000 lei se scade partea deductibila din sposorizare, respectiv 3000 lei.

Trebuie sa va ganditi la faptul ca practic 20% din impozitul pe care trebuie sa-l platiti statului il dati unui ONG pentru sustinerea activitatii acesteia.

Asociatia Dora d'Istria este una dintre multele asociatii din Romania care merita atentia dvs pentru ca este o asociatie serioasa, care, in afara de proiectele sale cu tematica turistica si ecologista, are si programe sociale cum ar fi:

- "Pomana Mironositelor" - excursii cu batrani si copii devaforizati (in 2013 se va organiza cea de-a VIII-a editie)
- "O sansa la viata" - cazuri sociale cu copii si tineri care necesita interventii chirurgicale pentru a le da o sansa la o viata normala sau chiar la viata (de curand am preluat al patrulea caz, referindu-ne la Alin caruia i se poate salva viata printr-o interventie chirurgicala in Viena, costurile fiind destul de mari).

Pentru mai multe detalii vezi pagina de contact de pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu